Tuesday 26 August 2014

Ecstasy blåst nätter

Historien om flygblad kan spåras tillbaka så långt som 16-talet en metod för marknadsföring som i sig är en hundra år gammal konst och sker i form av affischdesignen. Med en förbättring av litografi tryckning kom födelsen av den färgrika affischen som en metod att häpnad liksom annonsera. Från Toulouse-Lautrecs första affisch, Moulin Rouge till Alphonse Mucha, en tjeckisk bor i Paris som ritade den första Art Noveau affisch affischen var nu uppskattas som ett stycke konst. Mellan slutet av den 18: e talet och i slutet av andra världskriget hade det varit många mycket framgångsrika och framstående användningar av affischdesignen främja allt från Absinthe i Paris, tjurfäktning i Spanien, The Circus i Storbritannien till amerikanska värnplikt med inspirerade "jag vill ha dig" Uncle Sam affischer.

På sextiotalet det flygblad började som en färgstark och populär metod för massreklam för de projektansvariga på en låg budget och blev allt populärare som psykedeliska bildspråk inkorporerades in i designen för att främja band The Rolling Stones, The Doors och Pink Floyd.
Från den idealistiska och sinne förändra bilder av 60-talet kom de fotokopierade och anarkistiska punk flygblad används av punkband i Storbritannien som The Sex Pistols och The Buzzcocks. Amerika hade sin egen hardcore punk scenen för att designa för och hade flygblad främjar The Ramones och The New York Dolls bland många andra. De mönster verkade passa stämningen som monotona mönster med hjälp av rippade sidor och bildspråk av DM stövlar och Mohican haired punkare distribuerades bland punk befolkningen.

Med födelsen av elektronisk dansmusik kom en ny våg av design, som skulle leda till flygblad i nutid. Med inspiration från Ecstasy blåst nätter och tidiga morgnar med ravepartyn över hela Storbritannien de mönster tog vanligen i form av hedonistiska och surrealistiska bilder med stor användning av colour.Everything från 3D-vektorer till fraktala former blandades med stirrande ögon och dans siffror att främja evenemang sådana som Fantazia, amnesi och Rezurrection. En andlig elementet genomsyras över en hel del av dessa tidiga rave flyer design.

Och till idag där flygblad och affischdesign är nu mer populär och lättillgänglig som den någonsin har varit. Flyers är utformade med en blandning av traditionell och modern konst och funktion i gallerier och utställningar över hela världen. Klubben flygblad är mer populär nu som en metod för att främja ditt evenemang eller förmedla ditt budskap till allmänheten i de mest färgstarka och informativt sätt. Fram till helt digital flyer kan ersätta den tryckta flygblad i tillgänglighet och popularitet, flygblad och utskrift lever och mår bra.

Denna artikel får inte reproduceras utan författarnas tillstånd.
Besök Pixelpowder Des

No comments:

Post a Comment